Inici Pla d’informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI)

Inici Pla d’informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI)

Inici Pla d’informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI)

El diumenge 15 de juny s’ha posat en marxa el Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona en el Parc del Montnegre i el Corredor amb l’objectiu de facilitar la ràpida detecció de focs i incrementar la presència d’efectius en el territori durant el període de major risc.

Per a la campanya actual es disposarà en l’àmbit del Montnegre i el Corredor de 4 torres de guaita (amb 8 guaites per a cobrir els torns), 8 unitats mòbils, en vehicles tot-terreny i amb un informador, que faran rutes a tots els municipis (cada ruta té assignats dos informadors, en total 16) i 2 centres de comunicacions ubicats als parcs de Bombers de Mataró i Granollers. Aquest dispositiu s’afegeix als efectius habituals del parc i restarà operatiu fins l’1 de setembre.

L’horari de vigilància, que cobreix les hores de màxim perill d’incendi forestal, és el comprès entre les 11:30 i les 19:30 durant tots els dies de la setmana. En l’arxiu que adjuntem, s’hi poden trobar més dades tant l’estructura operativa com les característiques tècniques del Pla.

Tanmateix, s’ha arribat a acords amb ajuntaments, ADFs i Federacions d‘ADFs per tenir operatius tres vehicles pick-up durant tot l’estiu: aquests vehicles lleugers de primera intervenció s’activaran durant els dies de risc elevat entre les 14:00 i les 19:00. D’altra banda, els Bombers de la Generalitat posaran en servei la torre de guaita del Corredor i disposaran d’una base per a l’helicòpter bombarder a Can Bosc (Dosrius), on s’han dut a terme diversos treballs de millora de les instal·lacions vinculades a l’helisuperfície.