Jornada El projecte Life+Suber per lluitar contra el corc del suro. Estat fitosanitari del castanyer.

Jornada El projecte Life+Suber per lluitar contra el corc del suro. Estat fitosanitari del castanyer.

Jornada tècnica “El projecte Life+Suber per lluitar contra el corc del suro. Estat fitosanitari del castanyer“. 26 de novembre de 2015 a l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners

En aquesta jornada us presentarem quines són les actuacions que s’estan realitzant per fer front a dues plagues que amenacen les suredes i les masses de castanyer de Catalunya.

El projecte LIFE+SUBER va néixer per combatre la plaga del corc del suro (Coraebus undatus), però va més enllà, doncs pretén millorar les capacitats d’adaptació al canvi climàtic de les suredes afavorint la seva conservació i el manteniment de la cadena de valor associada al suro. El projecte planteja implementar models silvícoles amb l’objectiu combinat de millora de la vitalitat, producció del suro i prevenció d’incendis.
També veurem quines són les mesures per prevenir la introducció i la propagació de la vespeta del castanyer (Dryocosmus kuriphilus), un insecte de la família dels cinípids que provoca l’aparició d’hipertròfies verdes o vermelloses que es localitzen als branquillons joves, als pecíols i als nervis centrals de les fulles, provocant una disminució de la capacitat fotosintètica dels castanyers, reduint la fructificació. En casos d’atacs molt greus, pot arribar a provocar la mort dels arbres.

El Programa Life+ Suber Castanyer.