EL PASTURATGE AL MONTNEGRE I CORREDOR

Jornada tècnica

Divendres 31 de gener de 2020

Fogars de la Selva

El pasturatge és una activitat que ha estat lligada al Massís del Montnegre-Corredor des de fa temps. Tot i que es tracta d’una activitat que proporciona molts avantatges (prevenció d’incendis, manteniment d’espais oberts, producció de productes de qualitat i km 0, etc) els pastors han de fer front a tot un seguit d’entrebancs que fa que sigui molt difícil el seu desenvolupament.La present jornada pretén donar a conèixer la situació del pasturatge al Montnegre i el Corredor i les iniciatives que s’estan desenvolupant per a la seva promoció. Es presentaran els estudis desenvolupats els últims anys i s’explicarà la situació actual des del punt de vista dels actors implicats i es finalitzarà amb una taula debat.
 

Programa:

9.15 h  Inscripcions i presentació de la jornada

9.30 h Projectes realitzats els últims anys

  • Diagnòstic de les explotacions ramaderes i estudi de les unitats de pastura al Montnegre i el Corredor. Sra. Lídia Guitart, Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor.
  • Grup Operatiu: aproximació de la productivitat de les zones de pastura des d’una vessant multifuncional. Sra. Lídia Guitart, Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor.

10.30 h  Situació actual del pasturatge al Montnegre-Corredor

Sr. Antoni Bombí, Parc del Montnegre i el Corredor.

Sra. Maura Aragay, Escola de Pastors.

Sra. Anna Xamaní, Ajuntament Fogars de la Selva.

Sr. Ramon Riera, Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona.

Sr. Josep Maria Saurí, ramader i gestor forestal.

12.00 h Taula Rodona

12.30 h Fi de la jornada

Lloc de realització: 

Museu de la Pagesia
Plaça Serra de Marina, s/n
08495 FOGARS DE LA SELVA

Inscripcions:

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: Associació de Propietaris del Montegre i del Corredor clicant aquí o bé a la web www.montnegrecorredor.org

També us podeu inscriure a través de RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Més informació, cliqueu aquí