MOR PIUS M. VERGÉS, PROPIETARI DE CAN RIERA DE VILARDELL

MOR PIUS M. VERGÉS, PROPIETARI DE CAN RIERA DE VILARDELL

El dia 9 de gener ens va deixar el Sr. Pius M. Vergés, consoci nostre i propietari compromès amb la conservació i desenvolupament del Montnegre

 

El dia 9 de gener ens va deixar el S. Pius Maria Vergés i Ribera propietari de Can Riera de Vilardell, una de les finques més significatives del Montnegre. Tenia 85 anys.

El Sr. Vergés era un enamorat del Montnegre i de la seva finca de Can Riera, a la que es va dedicar amb molt de coneixement i responsabilitat. La finca, a més de la casa que li dóna nom té les de ca l’Oms (coneguda també com can Caions), can Gaspar i can Rusques, que el Sr. Vergés va restaurar i millorar. La seva preocupació pel bosc el va dur a actuar-hi de forma sistemàtica amb uns resultats que són evidents per al visitant. Home inquiet, també hi havia impulsat una explotació ramadera i va treballar per a la racionalització de l’aigua, amb nombroses basses i canalitzacions.

Persona afable i d’una gran simpatia, va poder disfrutar plenament de la finca a partir de la seva jubilació de la Compañía de Tabacos de Filipinas i fins fa pocs anys, quan la seva salut li va anar impedint. Precisament, ran del seu treball en aquesta companyia, va residir a Filipines des de 1959 a 1972, quan va decidir tornar, en bona part per l’enyorament que sentia de Catalunya i especialment del Montnegre. A la fotografia el veiem assegut a la font de ca l’Oms.

Va ser membre actiu de l’ADF Forestec i de l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor des de la seva fundació l’any 1993.

Deixa esposa Josefina, i fills Pius i Josep Manel.

Que descansi en pau.