A partir de llavors, el primer moment clau que va suposar un canvi de rumb per l’Associació va ser el 2006. En aquell moment ja feia uns anys que les administracions de la mà de la Diputació de Barcelona van començar a fomentar les associacions de propietaris forestals per al desenvolupament d’actuacions de prevenció d’incendis i de restauració de zones cremades. Així, el 2006 l’Associació, 10 ajuntaments afectats pel massís del Montnegre i el Corredor i la Diputació de Barcelona, preocupats pel risc d’incendi del massís, van redactar el “Pla marc de restauració i millora de les finques forestals del Montnegre i el Corredor”. Aquest document recull els acords d’actuacions prioritàries per assolir els objectius del pla i les pautes tècniques per a la seva implantació. Fruit d’aquests acords es constituí un conveni de col·laboració per 25 anys que estableix els termes de la relació entre les institucions i els mitjans de finançament dels projectes recollits en el Pla Marc. Aquest conveni va permetre la aportació de la Diputació de Barcelona a una partida de diners anuals per al desenvolupament d’actuacions de gestió forestal amb un objectiu prioritari de prevenció d’incendis. Per tal de poder gestionar aquestes actuacions la Diputació va aportar un tècnic (enginyer forestal) i suport de capatassos pel seguiment de les actuacions. D’aquesta manera l’Associació va passar a focalitzar les seves tasques en la gestió forestal.
El 2013 sorgeix un nou canvi de rumb de l’Associació. D’una banda, es decideix constituir l’empresa Quality Suber SL per a garantir i millorar el procés de preparació i comercialització del suro català en un moment en el que les industries sureres catalanes i espanyoles es trobaven en un procés de tancament. Es tractava, doncs, de que els mateixos propietaris i gestors de les suredes treballessin per a la posada en valor del seu producte. D’altra banda, hi ha un interès creixent per part de la propietat per a desenvolupar altres tipus d’actuacions a banda de la prevenció d’incendis, com per exemple la valorització dels productes locals. D’aquesta manera, l’Associació decideix per a la contractació d’un tècnic propi que permetés la gestió d’aquestes noves actuacions, mantenint l’aportació anual de la Diputació per a prevenció d’incendis.
Aquest fet va donar lloc a una etapa de prosperitat per l’Associació. Les tasques van anar creixent i es van anar diversificant: actuacions forestals diverses, impuls de la planificació forestal conjunta, desenvolupament de projectes i estudis de transferència i el lloguer d’una plataforma logística on emmagatzemar fusta per a destí de biomassa. I amb el desenvolupament de tasques l’equip tècnic va anar creixent fins arribar a ser de 5 persones.
Aquesta etapa de creixement en la qual encara es troba l’Associació va tenir un moment important el 2017, on gràcies a la promoció per part del Centre de la Propietat Forestal de les agrupacions de productors es va poder crear l’Agrupació Forestal del Montnegre i el Corredor SL. Una empresa que permetia fer un nou pas per a la millora de la comercialització del producte i l’execució de tot tipus d’actuacions sobrepassant l’àmbit del Montnegre i el Corredor. Des d’ençà, l’equip tècnic ha arribat fins a les 9 persones, s’ha comprat un tractor i un camió propis, s’ha creat un cobert en la zona de la plataforma logística així com de la disponibilitat de motosserristes propis.